Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Duitse politie kan vluchtelingenstroom niet aan

De Duitse politie heeft het erg druk met met de stroom vluchtelingen naar het land. Tienduizenden politieagenten houden zich bezig met de vluchtelingen, maar volgens politievakbond DPoIG zijn er nog 20.000 extra agenten nodig. ,,De druk op de politie is al maanden op recordhoogte”, zei Rainer Wendt van de bond vrijdag.Lees ook: Duitsland verwacht 1,5 miljoen vluchtelingen
Volgens Wendt is het onder controle krijgen van de vluchtelingenstroom ,,de grootste uitdaging in de naoorlogse geschiedenis” en de ,,taak van de eeuw”. Er worden nu zoveel agenten ingezet bij onder meer stations en opvangcentra, dat er is bezuinigd op inzet van politie in het verkeer.

View post on imgur.com

Extra banen

De regering in Duitsland heeft voor de komende drie jaar drieduizend extra banen bij de bondspolitie beloofd, maar volgens Wendt zijn er alleen al op lokaal niveau 15.000 mensen nodig. Ook pleit hij voor steun van voormalig militairen en veiligheidskrachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Duitse politie kan vluchtelingenstroom niet aan
Sluiten