Carmen Dorlo
Carmen Dorlo Nieuws 16 okt 2015 / 09:36 uur

Duitse jager vermoordt Zimbabwe’s grootste olifant

Een van Zimbabwe’s grootste olifanten ooit is doodgeschoten door een Duitse jager. De olifant, die alleen al slagtanden van 55 kilo had, werd op 8 oktober neergeschoten in het Gonarezhou National Park in Zimbabwe. Dat meldt Daily Mail.

Er zijn foto’s vrijgekomen waarop de jager trots poseert met de dode olifant. Hij zou 60.000 dollar hebben betaald voor een jagersreis van 21 dagen. Daarbij werd hij geassisteerd door een professionele jager. Geschat wordt dat het grote dier tussen de 40 en 60 jaar oud was. De afgelopen 30 jaar werd er niet zo een grote olifant doodgeschoten door een jager.

,,Het meest teleurstellende aan de dood van deze olifant is dat een lokale inwoner een celstraf van 5 tot 15 jaar krijgt als hij een dier doodt omdat hij eten voor zijn familie nodig heeft," aldus Johnny Rodrigues van de Zimbabwe Conservation Task Force. ,, Maar dat als een rijke jager het doet, hij er niet voor gestraft wordt. Welke boodschap dragen we zo over?"

Cecil de Leeuw

In juli kwam een andere jager in het nieuws toen hij Cecil de leeuw doodde. Dit zorgde wereldwijd voor verontwaardiging. De 55-jarige Palmer bekende het doden van de leeuw. Zimbabwe heeft een leeuwenpopulatie van zo’n 2000 dieren. Elk jaar mogen er zeventig worden gedood door jagers. Cecil woonde in een nationaal park waar hij bescherming genoot. Hij viel daarom niet onder het beperkte aantal leeuwen dat mag worden afgeschoten in Zimbabwe. Het land in zuidelijk Afrika verdient geld aan de buitenlandse jagers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duitse jager vermoordt Zimbabwe’s grootste olifant
Sluiten