D. van Aken
D. van Aken Nieuws 8 okt 2015 / 09:39 uur

Drone filmt megafile op vijftigbaansweg in China

In Nederland is het een van de grootste ergernissen: fileleed. Maar als je de files in China ziet, plaatst dat alles weer even in perspectief.

Veel Nederlanders staan bijna dagelijks in de file naar hun werk. Week na week. En als we vrij zijn van werk, dan staan we allemaal in de file naar onze vakantiebestemming. Dat is in China niet anders, maar daar neemt het fileleed ietwat grotere proporties aan.

Vijftigbaansweg

Onlangs was het ‘Golden Week’ in China. Deze nationale feestweek is het moment voor veel gezinnen om lekker een weekje erop uit te trekken. Naar verluidt gingen 750 miljoen Chinezen op vakantie en de meeste gingen per auto. En dat kan nogal voor verkeersproblemen zorgen.

Een drone maakte bizarre beelden van terugkerende vakantiegangers die in de hoofdstad Peking wonen. Auto’s op een vijftigbaansweg (ja 50!!) die op een tolweg muurvast staan. Na het tolpoortje moet er ingevoegd worden, omdat er nog maar twintig rijstroken overblijven en dat zorgt voor flink wat verkeerschaos.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Drone filmt megafile op vijftigbaansweg in China
Sluiten