Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 5 okt 2015
Leestijd: 4 minuten

Deze irritante kantoortypes werken ook bij jou

Het artikel over de irritante treintypes bleek heel herkenbaar voor de Metrolezer en heeft veel reacties uitgelokt. Daarom gaan we dit keer op zoek naar irritante kantoortypes. Flirtende Florien, Bazige Ben en Ziekige Zoë. We hebben er allemaal wel eentje op het werk. Wie vind jij het meest irritant? Deel ook jouw kantoorergernissen via #kantoorleven en stem op de poll.

Lees ook: Deze irritante treintypes kennen we allemaal

Bcc Bernard

Hij wil koste wat kost hogerop komen en probeert continu zijn concurrentie op de werkvloer te elimineren. Bcc Bernard gebruikt hiervoor zijn mailprogramma. Hij mailt zijn directe collega’s over wat zij in zijn ogen fout hebben gedaan en plaatst in de blinde cc de leidinggevende. Hij is namelijk niet de beste van het team, maar wil wel boven het maaiveld uitsteken bij zijn baas. Mocht er een hogere functie beschikbaar komen dan is die voor hem. Ook al moet hij zijn collega’s daarvoor verklinken. Schaamteloos.

Ziekige Zoë

Ziekige Zoë is met enige regelmatig uit de roulatie. Ze heeft pijntjes hier en ongemakjes daar. De huisarts kan echter nooit iets vinden. Vervelend, maar gelukkig voor haar collega’s voelt ze het vaak wel aankomen. Ze weet een dag van te voren al dat ze een dag later ziek is. „Maar donderdag ben ik er weer hoor”, weet ze ook gek genoeg al op maandagmiddag. Voedselvergiftigingen en algehele malaise treffen haar ook vaker dan gemiddeld. De baas mag hier niet aan twijfelen, want tsja, de huisarts weet het toch ook niet?

Flirtende Florien

Hoe krijgt ze het toch voor elkaar? Ze werkt nog maar een half jaar op kantoor en heeft nu al die mooie promotie te pakken. Precies die baan waar alle collega’s al jaren op zitten te azen en de ballen voor uit hun broek slijmen. Flirtende Florien lukt het binnen no-time. Met een diep decolleté en kort rokje zie je haar regelmatig bevallig over de schouder van de baas hangen. Zogenaamd iets aanwijzend op het scherm. Links en rechts knipogend flaneert ze door de wandelgangen. Ze weet precies op welke knoppen ze moet drukken en wie ze in moet palmen.

Illustratie door Argus

Bazige Ben

Hij heeft nog net geen zweepje in de hand, maar menigeen loopt met knikkende knieën het kantoor binnen als ze bij Bazige Ben zijn ontboden. Zijn bulderende tirades zijn hoorbaar door de dichte deur. Bazige Ben deelt graag de lakens uit op kantoor. Waarschijnlijk omdat hij thuis vaak alleen onder de lakens eindigt, omdat zijn vrouw hem weer eens naar de bank heeft verwezen. Thuis heeft hij niets te zeggen. Daar zit hij onder de plak. Dus laat hij zijn macht maar op kantoor gelden. Hij moet toch ergens zijn testosteron kwijt.

Kakelende Karin

Het ongegeneerd harde bellen, blijft natuurlijk niet beperkt tot de trein. De vrouw die met stip als meest irritante treintype uit de Metropeiling kwam, bevindt zich ook op het werk. Niemand hoeft zich ooit af te vragen of Kakelende Karin wel in het pand is. Deze werknemer praat graag luid en duidelijk. Ze neemt op maandagochtend de tijd om haar weekend uit de doeken te doen, vijlt op haar gemak haar nagels terwijl ze telefonisch met klanten grapjes maakt of oreert oneindig over haar dagelijkse beslommeringen. Volgende keer oordopjes in het kerstpakket graag.

Lollige Lennart

„Rapapa, daar is ie weer: Zaagmans! De week is doormidden!” Iedere woensdag klinkt om 12 uur ’s middags Lollige Lennarts tromgeroffel. Hij maakt er enkele schaapachtige glimlachjes mee los. De ene belegen grap volgt op de andere flauwe opmerking. Is dat heel erg? Nee. Maar soms wel vermoeiend, en een beetje ongemakkelijk. Je wilt hem ook niet uitlachen. Het is een prima vent. Maar de tijden van het moppenboek van Max Tailleur op de wc zijn wel voorbij. Tijd voor wat meer spitsvondigheid.

Stinkende Sjaak

Langzaam stijgt de geur op vanonder het werkeiland. Voorhoofden fronzen, ogen schieten van links naar rechts. Stinkende Sjaak z’n schoenen zaten niet lekker. Uit ermee dus. In de winter zijn het de zweetsokken waarmee hij zijn collega’s verblijdt. In de zomer klepperende teenslippers met niet onderhouden teennagels. Tijd dat Sjaak zich gaat realiseren dat meer mensen een voetaversie hebben dan een voetfetisj. En dan die ’deo is slecht voor de huid’ en ’hoe meer aftershave hoe beter’ instelling. Of die eeuwige knoflooksalami op brood. Mag het een onsje meer of minder?

Roddelende Richard

Je ziet hem altijd wel met iemand fluisteren bij het kopieerapparaat. Roddelende Richard houdt wel van wat roddel en achterklap. Hij weet het vertrouwen van collega’s te winnen, peutert wat smeuïge informatie los en gaat dan in de aanval. Achter de ruggen om uiteraard. Met z’n ‘nieuwtjes’ weet hij dingen voor elkaar te krijgen. Bij de baas, bij de juffrouw van de bedrijfskantine, bij die knappe collega. En het onderwerp van zijn roddel wordt er nooit beter van. Die valt ten prooi aan glurende blikken of onverwachte functioneringsgesprekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Deze irritante kantoortypes werken ook bij jou
Sluiten