Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 21 okt 2015 / 06:12 uur

De fiets is populairder dan ooit

Ons koude kikkerlandje staat al bekend als fietsland, maar de populariteit van het vervoersmiddel is de laatste jaren alleen maar meer toegenomen. De gemiddelde Nederlander legt jaarlijks namelijk ruim 1000 kilometer per fiets af, zo’n 150 kilometer meer dan vijftien jaar geleden. De reden daarvan is onder andere de populariteit van de elektrische fiets, zo zegt brancheorganisatie Bovag tegen het ANP.

Volgens de Bovag is de fiets populairder dan ooit. Niet alleen leggen de Nederlanders meer kilometers af, ze geven ook meer uit aan de fiets. Vorig jaar betaalde de consument gemiddeld 844 euro voor een nieuwe tweewieler. Een recordbedrag, zegt de Bovag: bijna 7 procent meer dan in 2013 en een ruime verdubbeling ten opzichte van de 400 euro die eind vorige eeuw gemiddeld werd uitgegeven.

De verkoop van e-bikes was in 2014 goed voor een omzet van ruim 414 miljoen euro, oftewel 47 procent van de totale omzet uit fietsverkoop. In totaal werden vorig jaar 223.000 e-bikes verkocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
De fiets is populairder dan ooit
Sluiten