Metro
Metro Nieuws 30 okt 2015 / 09:22 uur

Cycloon brengt acht jaar regen in twee dagen tijd

Boven de Arabische Zee heeft zich een bijzondere tropische cycloon gevormd. Deze kan binnen twee dagen net zoveel regen op het Arabisch schiereiland uitstorten als normaal in acht jaar tijd valt.

Lees ook: Orkaan die Mexico nadert, kan zwaarste ooit worden

Cycloon Chapala veroorzaakt volgens deskundigen windsnelheden van 175 kilometer per uur en golven van meer dan 7 meter hoog, melden Arabische media. Landen als Oman en Jemen meten normaal gesproken 100 tot 130 millimeter regen per jaar, nu kan er dus acht keer zoveel regen vallen in twee dagen tijd.

Cycloons komen zeer zelden voor in het gebied. Sinds de metingen in 1979 begonnen, heeft Oman slechts twee keer een storm met orkaankracht te verduren gehad. De enige storm die Jemen kende had windsnelheden van 56 kilometer per uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Cycloon brengt acht jaar regen in twee dagen tijd
Sluiten