Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 13 okt 2015 / 06:45 uur

Brit (59) vliegt met paspoort zoon naar Griekenland

Een 59-jarige Brit beweert dat hij met het paspoort van zijn 19-jarige zoon door de douanes is gekomen op de luchthavens van Stansted (Londen) en Kos. Volgens de man roept dat nogal wat vragen op over de veiligheid op luchthavens.

Verkeerde paspoort

Vader Greg Sheen realiseerde zich pas op de Londense luchthaven dat hij per ongeluk het paspoort van zijn zoon had meegenomen. Hij besloot het erop te wagen en probeerde met dat paspoort door de douane te komen. En dat lukte! Sterker nog: volgens Sheen ging dat zonder problemen. „Ze keken er niet eens naar. Maar op deze manier had ik nooit de grens over gemogen”, vindt de man.

„Het is duidelijk dat we totaal niet op elkaar lijken. Ik ben kaal, hij heeft een kop vol haar. Ik heb een snor, hij niet”, vertelt hij aan The Daily Star. „Hij ziet er echt nog uit als een jochie op die foto.” De foto van de jongen werd gemaakt toen hij 15 jaar was.

De vader checkte in bij RyanAir, maar de prijsvechter stelt dat de schuld ligt bij officials in Kos. „Dit is een zaak van de Griekse autoriteiten, die alle Britse paspoorten moet controleren bij aankomst in Kos”, aldus een woordvoerder van RyanAir.

Terugreis

Sheen, afkomstig uit Fordingbridge, verbleef uiteindelijk tien dagen met zijn dochter Jade (21) op het Griekse eiland Kos. Pas toen hij weer huiswaarts wilde keren kwamen werknemers van de luchthaven erachter dat hij niet het juiste paspoort had en vroegen ze hoe hij weg had kunnen komen uit Londen. „Ik vertelde ze dat ik hetzelfde paspoort gebruikte en zo door kon lopen. Als ze me in het land hebben gelaten, moeten ze me er ook uit laten. Het is hun fout dat ze het niet goed gecontroleerd hebben”, aldus Sheen.

Uiteindelijk moest Jade in haar eentje naar Groot-Brittannië afreizen. Vader Sheen moest een tijdelijk paspoort kopen op Rodos voor hij een dag later ook naar huis kon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brit (59) vliegt met paspoort zoon naar Griekenland
Sluiten