Michiel van Berkel
Michiel van Berkel Nieuws 1 okt 2015 / 12:03 uur

Berend na 18 jaar trouwe dienst een vast contract

Geduld is een schone zaak, blijkt uit het prachtige verhaal van Berend Wijma uit het Drentse Zuidwolde. Na 18 jaar trouwe dienst heeft Berend een vast contract gekregen bij vrachtwagenfabrikant Scania. Op zich niet heel vreemd, ware het niet dat Berend al zestig levensjaren op de teller heeft staan en dus zeven jaar voor zijn pensioen pas een contract krijgt.

Volgens AD werkte Berend jarenlang als uitzendkracht als cabinespuiter bij het bedrijf. “Hij had al een vast contract bij Randstad dat hem detacheerde bij ons”, zo vertelt zijn baas Jan Jongschaap. “Als we weer nieuwe krachten aan konden trekken werd er gekozen voor een andere kwaliteitskracht omdat hij hier toch al voor ons werkte.” Berend was volgens Jan te bescheiden om een vast contract op te eisen.

Trouw

In de 18 jaar dat Berend als uitzendkracht werkte, zag hij vele collega’s wél een vast contract krijgen. Voor baas Jan dan ook genoeg reden om in actie te komen. “Hij is altijd trouw aan ons bedrijf geweest. Ik vond dat hij het verdiende.”

“Maar als hij al een vast contract bij Randstad had, wat is dan het verschil?”, vraagt u zich misschien af. Wel, een vast contract bij de vrachtwagenproducent betekent meer rechten, zoals doorbetaalde vakantie-uren en een dertiende maand. “Dit voelt als erkenning”, aldus Berend. "Mijn gezin is er zeker gelukkig mee."

Lees ook: Jongeren de dupe van ouderwetse arbeidsmarkt

Overigens is Berend niet de enige die een vast contract heeft gekregen; 29 collega’s deelden mee in het feestelijke verhaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Berend na 18 jaar trouwe dienst een vast contract
Sluiten