Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 8 okt 2015 / 06:58 uur

Belgische politie pakt 352 migranten op

De politie in België heeft in een periode van twee weken 352 mensen opgepakt die zonder papieren het land zijn binnengekomen. Daarnaast zijn er twee mensensmokkelaars opgepakt. Dat heeft minister Jan Jambon van Binnenlandse Zaken gezegd tegen de kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen.

Controles

Verder zei de minister dat de controles worden opgevoerd. Zestig tot honderd agenten zullen vijf dagen per week op pad worden gestuurd om de grenzen te bewaken. De controles beperken zich niet tot de grensstreek, maar worden ook uitgevoerd op luchthavens en op stations waar Thalystreinen stoppen.

Van de migranten worden vingerafdrukken genomen, die vervolgens door een politiedatabank worden gehaald. Daarna worden de vluchtelingen overgeleverd aan de Dienst Vreemdelingenzaken of naar een gesloten asielcentrum gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Belgische politie pakt 352 migranten op
Sluiten