Carmen Dorlo
Carmen Dorlo Nieuws 23 okt 2015

‘Bacon is net zo kankerverwekkend als roken’

Het eten van bacon, burgers en worsten is kankerverwekkend, aldus leiders van de Wereldgezondheidsorganisatie. ‘Bewerkt’ vlees, vlees waar conserveringsmiddelen aan toe zijn gevoegd, zou even schadelijk zijn voor het lichaam als roken en asbest.

Lees ook: ‘Kunstgras is kankerverwekkend’

De Wereldgezondheidsorganisatie gaat het geconserveerde vlees toevoegen aan de lijst met kankerverwekkende middelen. Het is zo gevaarlijk omdat de conserveringsmiddelen in het vlees het niveau van kankerverwekkende stoffen kunnen verhogen. Eerder werd al gezegd dat men gemiddeld niet meer dan 20 gram bewerkt vlees per dag mag eten (een klein stukje bacon).

Schok

De bevindingen van de WHO (World Health Organisation), die maandag volgens een bron van Daily Mail bekend worden gemaakt, zullen voor een schok zorgen. Er is een kans dat er nieuwe dieetvoorschriften komen en waarschuwingsstickers op verpakkingen van bacon.

Het bewerkt vlees komt samen met alcohol, asbest, sigaretten en rattengif op de lijst met kankerverwekkende producten te staan. Voorbeelden van bewerkt vlees zijn ham, bacon, pastrami, salami, hotdogs, burgers en worsten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Bacon is net zo kankerverwekkend als roken’
Sluiten