Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 9 okt 2015 / 11:36 uur

Backpackers vallen in rivier door kapotte loopbrug

Een gammel loopbruggetje oversteken is niet altijd een pretje, want wat als de brug het begeeft? Het overkwam Adrien Whistle en drie vrienden in Nieuw-Zeeland. De wandelaars vielen acht meter naar beneden in een rivier toen een van de kabels van de loopbrug losschoot.

Lees ook: Vrouw (21) verdient haar geld met reizen

De vier Franse wandelaars waren bijna aan het einde van hun toch rond Lake Waikaremoana. Bij de laatste rivier die ze wilden oversteken ging het mis. De backpackers vielen met hun hele bepakking in een rivier. Ze kwamen er alle vier gelukkig met een paar schrammen vanaf, meldt de NOS.

Onderzoek

De organisatie die de wandelpaden in het gebied onderhoudt, heeft onderzocht hoe het ongeluk kon gebeuren. Bij de brug stond namelijk aangegeven dat er tien personen tegelijk over mochten lopen. Uit het onderzoek kwam naar voren dat het incident ,,hoogst ongebruikelijk’’ is, de kabel vertoonde namelijk geen tekenen van verval.

Adrien Whistle filmde het ongeluk met zijn GoPro. De vrienden zakten al op 3 september door de brug, maar het filmpje werd maandag pas op internet gezet.

Bekijk de beelden hier:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Backpackers vallen in rivier door kapotte loopbrug
Sluiten