Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 5 okt 2015 / 07:00 uur

Baasje betaalt 5300 euro om hond Diesel te redden

Toen hond Diesel , vorige week zaterdag werd aangereden in Breda, leek het er even op dat de trouwe viervoeter het niet ging redden. Diesel brak zijn staart en bekken, wat voor de meeste honden het einde betekent. Dat liet baasje Jeffrey van Heerden niet gebeuren. Hij betaalde ruim 5300 euro voor een levensreddende operatie.

Bijna zeven uur duurde de operatie, maar toen kreeg Jeffrey dan eindelijk het verlossende telefoontje van de chirug. De operatie was geslaagd. „Diesel betekent veel voor mij. Ik zie hem als mijn eigen kind. Op mijn borst heb ik een tatoeage van Diesel."

Lees ook: Blinde viervoeter heeft eigen blindengeleidenhond

https://www.facebook.com/839898276107974

‘Geld maakt niets uit’

“Diesel is geopereerd en het gaat gelukkig beter met hem. De operatie kostte 5300 euro en daar komt het geld van de medicatie nog bovenop. Het geld maakt mij niets uit. Ik ben blij dat mijn vriend er nog is”, vertelt Van Heerden aan Omroep Brabant. Na de operatie was het nog even spannend. Het moest nog duidelijk worden of Diesel ooit nog zelfstandig kon lopen of plassen.

Ondanks de kleine kans op herstel wilde Jeffrey zijn grote vriend toch laten opereren. Inmiddels laat Jeffrey in een video op Facebook zien dat de viervoeter weer een beetje kan lopen. „Zijn staart is helaas geamputeerd. Ik ben het dierenziekenhuis in Dordrecht dankbaar. Zonder het ziekenhuis had Diesel het niet gered."

https://www.facebook.com/jeffrey.vanheerden/videos/840691269362008/

Diesel moet nu zes weken verplicht in zijn bench blijven in het autobedrijf van Van Heerden in Breda, om te kunnen herstellen van de operatie. De hondeneigenaar houdt op zijn Facebookpagina de vorderingen van Diesel bij door middel van foto’s en filmpjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Baasje betaalt 5300 euro om hond Diesel te redden
Sluiten