Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 10 okt 2015

‘Asielzoekers zijn welkom in Geertruidenberg’

„Asielzoekers zijn welkom in Geertruidenberg.” Het zijn de woorden van de 18-jarige Fabian van Hal én die van 162 anderen. Tot nu toe dan, want dit aantal kan alleen nog maar verder oplopen. Fabian startte namelijk een online petitie om vluchtelingen naar Geertruidenberg te krijgen.

Petitie

In zijn woonplaats werd woensdag namelijk door de gemeente besloten dat er geen opvang voor asielzoekers zou komen. In eerste instantie zouden er zo’n 50 vluchtelingen naar de gemeente komen, alleen dat plan gaat niet meer door. Spijtig, vind Fabian. Hij vindt namelijk wel dat zijn gemeente asiel moet verlenen, dus begon hij de petitie.

Medeleven

„De gemeenteraad heeft dan wel een besluit genomen, toch wil ik de mensen een stem geven die wel vóór opvang zijn. De vluchtelingen zijn wél welkom in Geertruidenberg. Iedereen heeft recht op een veilig onderkomen”, zo vertelt Fabian aan BN de Stem. „Wat erg jammer is, is dat er geen ruimte was voor begrip en medeleven.” Op dit moment hebben toch 162 andere mensen hun medeleven getoond door de petitie van Fabian te ondertekenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Asielzoekers zijn welkom in Geertruidenberg’
Sluiten