Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 30 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Anonymous gaat leden Ku Klux Klan ontmaskeren

Anonymous gaat volgende maand de echte namen van duizend leden van de Ku Klux Klan bekendmaken. De hackersgroep heeft zich toegang weten te verschaffen tot twitteraccounts van diverse leden van de blanke, racistische beweging uit de Verenigde Staten, liet ze donderdag (lokale tijd) weten.

Lees ook: Hackergroep dreigt met onthulling leden Klan

,,Jullie zijn terroristen die hun identiteit verbergen achter lakens en de maatschappij op elk niveau infiltreren. (…) Jullie hebben al bijna 200 jaar bloed aan jullie handen." Daarom vindt het hackerscollectief het tijd worden de privacy op internet van de Ku Klux Klan op te heffen.

Operation KKK

Onder de naam ‘Operation KKK’ probeert Anonymous de Klan te bestrijden sinds in november vorig jaar leden van Anonymous door de KKK werden bedreigd toen ze demonstreerden tegen de beslissing om de agent die een zwarte jongen doodschoot in Ferguson niet te vervolgen.

In het verleden heeft Anonymous ook bedrijven gehackt, zoals MasterCard en PayPal. Ook overheidsdiensten moesten eraan geloven, zoals de Amerikaanse National Security Agency (Bureau Nationale Veiligheid) en het Amerikaanse ministerie van Defensie. In Nederland voerde Anonymous DDoS-aanvallen uit op sites van de Volkskrant en Ziggo. De hackers hebben naar eigen zeggen de veiligheid en privacy van de burgers voor ogen bij hun acties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Anonymous gaat leden Ku Klux Klan ontmaskeren
Sluiten