Michiel van Berkel
Michiel van Berkel Nieuws 1 okt 2015 / 10:01 uur

Advies: Leer kleuters Engels vanaf groep 1

Kinderen zouden vanaf groep 1 op de basisschool lessen Engels moeten krijgen. Engels is “onmisbaar om toegang te krijgen tot de wereld”, vandaar dat kleuters vanaf het eerste schooljaar de moderne vreemde taal dienen te leren.

Het voorstel wordt niet door de minste of geringste gedaan: Platform Onderwijs 2032, een overlegorgaan dat in opdracht van staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het leven werd geroepen.

Waardig en aardig

De NOS schrijft dat voorzitter Paul Schnabel donderdag de globale punten van het advies presenteert. Eind dit jaar komt het definitieve advies naar buiten. Hieruit zou onder meer naar voren komen dat scholen leerlingen moeten begeleiden “in hun ontwikkeling tot zelfstandige volwassenen die behalve vaardig ook waardig en aardig zijn, voor zichzelf en voor hun omgeving.”

Lees ook: Scholen met verbod op smartphones presteren beter

Het idee resulteert uiteraard in gevolgen voor de toekomstige schooljaren voor kinderen. Op de middelbare school wordt een tweede taal niet meer verplicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Advies: Leer kleuters Engels vanaf groep 1
Sluiten