Metro
Metro Nieuws 26 okt 2015 / 17:24 uur

Aantal asielaanvragen is iets gedaald

Het aantal asielzoekers dat in Nederland aanklopte, is afgelopen week gedaald naar 1600. De week ervoor ging het nog om ongeveer 2200 asielzoekers en de week daarvoor om 2500. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

De afgelopen tijd varieerde het aantal mensen dat in Nederland asiel aanvroeg enorm. De wekelijkse instroom lag steeds tussen de 2200 en 4200. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff, die verantwoordelijk is voor asielbeleid, gaat vooralsnog niet uit van een dalende trend. „De instroom is nog steeds hoog. De daling van zeshonderd asielzoekers betekent alleen dat er iets minder extra bedden moeten worden geregeld. Maar de druk is niet minder. Het blijft iedere dag spannend”, zei hij in een eerste reactie op de cijfers.

Lees ook: Asielzoeker moet lang wachten in spartaanse opvang

‘Meer plekken nodig’

Volgens Dijkhoff is het moeilijk te voorspellen of de daling nu aanhoudt, omdat op de Balkan nog veel beweging is in de vluchtelingenstromen. De staatssecretaris wijst erop dat mensen in Nederland dus niet meteen moeten denken dat de extra noodopvang niet meer zo nodig is. „De mensen die de vorige weken in Nederland aankwamen, zitten ook nog steeds in de noodopvang. Er moeten nog steeds meer plekken komen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aantal asielaanvragen is iets gedaald
Sluiten