Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 27 sep 2015 / 15:50 uur

Zinkgat slokt groot deel van camping op

Een enorm zinkgat heeft ervoor gezorgd dat meerdere caravans en tenten door de grond werden opgeslokt. Het gat ontstond plotseling bij een drukbezochte camping aan de kust van Australië.

Voetbalveld

Het gat is zo’n 150 bij 50 meter en 3 meter diep. Ter illustratie: dat is een gat met een omvang van een voetbalveld. 140 mensen moesten in Queensland, waar de camping Inskip Point ligt, worden geëvacueerd.

Image Credits: Kieren Hudson

Gepostet von Clayton's Towing am Samstag, 26. September 2015

Schrikken

Volgens Casey Hughes, die op het moment dat het zinkgat tevoorschijn kwam op de camping stond, klonk het openen van het gat als een enorme blikseminslag. „Toch was het geweldig om te zien”, vertelde de vrouw aan ABC News. Een andere campinggast, Sylvia Murray, zegt dat het wel even schrikken was. „Sommige mensen stonden met hun caravan op het randje van het zinkgat. Ternauwernood probeerden ze hun caravans uit te komen.”

Gepostet von Clayton's Towing am Samstag, 26. September 2015

Lees ook: Enorm zinkgat in weg Manchester

De hulpdiensten waren al snel ter plekke om iedereen in veiligheid te brengen. Behalve een auto, enkele caravans en wat tenten is er niks anders door het zinkgat opgenomen. „Gelukkig is iedereen in veiligheid en zijn er geen verwondingen gerapporteerd", liet burgemeester Mick Curran weten. Momenteel wordt het gebied goed onderzocht en in de gaten gehouden. Toeristen wordt geadviseerd zich niet te dicht bij het gat te begeven om mogelijke risico’s te voorkomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zinkgat slokt groot deel van camping op
Sluiten