Metro
Metro Nieuws 23 sep 2015 / 14:00 uur

Zelfmoordterrorist in tranen vlak voor aanslag

Op schokkende videobeelden is te zien hoe een tiener afscheid neemt van zijn mede-jihadisten, luttele momenten voordat hij een zelfmoordaanslag pleegt. Dat meldt The Daily Mail.

Voertuig vol explosieven

De Oezbeekse Jafar al-Tayyar is duidelijk bang voor wat komen gaat, maar desondanks moet hij in een tank vol explosieven stappen. Hij zal zichzelf later opblazen als onderdeel van een aanval op de Syrische dorpen Fua en Kafriyeh.

Lees ook: IS-deserteurs: Het kalifaat valt behoorlijk tegen

Te zien is hoe Al-Tayyar huilt als hij afscheid neemt van de andere jihadisten. Luttele momenten later rijdt Tayyar weg. Op de beelden is ook te zien hoe Tayyar het voertuig opblaast. De beelden van de zelfmoordmissie zijn mogelijk gemaakt om Tayyar als martelaar te verheerlijken.

In tranen

Op de beelden is te zien dat de zelfmoordterrorist zijn dood niet zonder angst tegemoet gaat. De tiener lijkt doodsbang en huilt wanneer hij plaatsneemt in het voertuig. „Jafar, mijn broeder, wees niet bang. Als je bang bent, denk dan aan Allah”, roept een andere militant naar hem. „Ik ben enkel bang dat ik geen succes zal hebben”, is de reactie van de jongen.

De aanval zou ook zijn vastgelegd via een kleine drone, die van de militante groep Nusra Front zou zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zelfmoordterrorist in tranen vlak voor aanslag
Sluiten