Ruben Eg
Ruben Eg Nieuws 14 sep 2015 / 13:47 uur

Wordt raadsel vlucht MH370 nabij Afrika opgelost?

Op Réunion spoelt sinds enkele dagen het ene na het andere wrakstuk van een onbekend vliegtuig aan. Het gaat om een deel van een vleugel van een Boeing 777. Ook delen van een koffer zijn gevonden op het strand van het Franse eiland ten oosten van Madagaskar in de Indische Oceaan. Een vermeende deur bleek later een stuk van een gewone ladder.

Het lijkt er steeds meer op dat de wrakstukken afkomstig zijn van vlucht MH370 van Malaysia Airlines. Het passagierstoestel verdween ruim een jaar geleden op mysterieuze wijze nadat het op weg was van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur naar de Chinese hoofdstad Peking.

Vermist

De Boeing 777 met 227 passagiers aan boord verdween boven de Zuid-Chinese Zee van de radar, zonder dat er een noodsignaal was uitgestuurd. Na onderzoek bleek dat iemand tijdens de vlucht de boordcomputer herprogrammeerde, het vliegtuig van koers liet veranderen en vermoedelijk ergens ten westen van Australië in zee liet storten.

Lees ook: In beeld: het jaar van het drama met de MH17

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wordt raadsel vlucht MH370 nabij Afrika opgelost?
Sluiten