Puck Roest
Puck Roest Nieuws 14 sep 2015 / 13:47 uur

Wilders: Stop de asieltsunami

In de gemeentehuis van Zeewolde wordt donderdagavond gesproken over de komst van een asielzoekerscentrum. Geert Wilders is een van de dertien insprekers. ,,De komst van een asielzoekerscentrum in Zeewolde, een dorp van 22.000 inwoners, is gekkenwerk", aldus de PVV-leider.

Hij pleitte voor opvang in de ,,steenrijke Arabische landen", en niet in Nederland. ,,Wat nodig is, is lef van bestuurders die nee durven zeggen tegen Den Haag, die luisteren naar hun eigen burgers. Toon moed, kom op voor de belangen van uw burgers. Zeg: azc nee. Stop de asieltsunami, ook hier. Zeewolde moet Zeewolde blijven."

Referendum

Wilders verwees naar een lokale peiling waaruit bleek dat 60 procent van de Zeewoldenaren tegen de komst van een azc is. ,,Waarom houdt Zeewolde geen referendum, de meest pure vorm van democratie?", vroeg Wilders zich af.

Lees ook: Meer ontvangstcentra nodig door groei asielzoekers

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft Zeewolde in het voorjaar gevraagd een azc in te richten voor 900 mensen, met op termijn een uitloop naar 1500. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen in te stemmen met dat verzoek, maar onder bepaalde voorwaarden. Zo gaan B&W uit van een maximum van 900 asielzoekers. Het debat van donderdagavond is bedoeld om een advies daarover te krijgen van de gemeenteraad. Volgende week valt het definitieve besluit.

https://www.youtube.com/watch?v=c0yQXya_Dtw

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Wilders: Stop de asieltsunami
Sluiten