Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 sep 2015 / 18:55 uur

Wilders: Dit parlement is nep

De Tweede Kamer is volgens PVV-leider Geert Wilders verworden tot een nepparlement omdat het totaal niet vertegenwoordigt wat de bevolking wil. De opmerkingen van Wilders leidden tot veel afkeur van andere partijen.

Wilders zei dat alleen de PVV zegt wat miljoenen Nederlanders denken, namelijk dat er niet meer asielzoekers bij moeten komen en dat de grenzen dicht moeten. ,,Het verschil tussen dit nepparlement en de mensen thuis is levensgroot.”

Wilders werd er meteen op aangevallen door D66-leider Alexander Pechtold. ,,Waar haalt u het lef vandaan om te zeggen: ik ben het volk?” PvdA-Kamerlid Jan Vos zei het even later op Twitter nog wat concreter: ,,Slottekst Wilders toont openlijk kenmerken van fascistoïde leiderschap: ’t parlement is nep en ’t volk moet in verzet: weg met de democratie.”

Reageer op artikel:
Wilders: Dit parlement is nep
Sluiten