Alrik de Jong
Alrik de Jong Nieuws 1 sep 2015 / 07:04 uur

WhatsApp-burgemeester vlucht na aanklacht corruptie

De 25-jarige burgemeester van de Braziliaanse stad Bom Jardin is gevlucht nadat er aan haar adres meerdere aanklachten over corruptie binnen zijn gekomen. Lidiane Leite, zoals de vrouw heet, woonde 170 kilometer van de stad vandaan en regeerde voornamelijk via WhatsApp.

Regeren is in haar geval overigens een groot woord; ze had dagelijks via WhatsApp even contact met de gemeenteraad en dat was het. De rest van de taken werd uitgevoerd door haar vriend, die ze als adviseur had aangesteld.

Lees ook: 3-jarig ventje wordt jongste burgemeester van Amerika

Leite werd burgemeester nadat haar vriend net naast die titel greep, eveneens wegens beschuldigingen van corruptie. De onervaren politica deed in zijn plaats mee en won. Na haar aanstelling leidde ze ineens een leven vol glitter en glamour, terwijl haar vriend zich bezig hield met de bestuurszaken.

Aan haar manier van leiding geven kwam een einde toen haar vriend de relatie verbrak en ontslag nam. Toen bleek dat er omgerekend 3,54 miljoen uit een potje voor onderwijs miste, was het voor iedereen duidelijk dat de in luxe badende Leite de schuldige was.

Lees ook: Burgemeester Venetië wil geen Gay Pride

Nu is de politie naar haar op zoek, maar de vrouw is nergens te bekennen, meldt de BBC. Het arme stadje heeft inmiddels wel al een nieuwe burgemeester. Afgelopen weekend is er een man beëdigd die Bom Jardin weer op de rails moet krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WhatsApp-burgemeester vlucht na aanklacht corruptie
Sluiten