Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 14 sep 2015 / 13:47 uur

Virale foto zorgt voor hulp aan Syrische vluchteling

Een hartverscheurende foto van een Syrische vluchteling die zijn kleine dochter draagt terwijl hij probeert wat geld te verdienen, ging eerder deze week viraal. Meer dan één miljoen mensen deelden de afbeelding van de man en zijn kind. Al snel kwam de foto dan ook bij Gissur Simonarson terecht, die een zoektocht begon naar de man op de foto.

Zoektocht

Gissur is namelijk werkzaam als activist, en doet er alles aan om zich hard te maken voor Syrische vluchteligen. Door de zoektocht hoopte hij in contact te komen met de man op de foto en zijn verhaal te delen. Met behulp van andere activitisten en media in Libanon, werd de vluchteling al snel opgespoord.

Pennen verkopen

De man op de foto blijkt Abdul te zijn. Volgens Huffington Post is hij een alleenstaande vader met twee kinderen. Hij is gevlucht uit Syrië en woont in een vluchtelingenkamp in Damascus. Om toch wat geld te verdienen gaat Abdul elke dag de straat op om pennen te verkopen, samen met zijn kinderen.

44.000 euro

Nadat Abdul eindelijk was opgespoord, kon Gissur beginnen de man en zijn kinderen te helpen. Hij begon een inzamelingsactie om zoveel mogelijk geld in te zamelen, zodat Abdul en zijn gezin een nieuwe start kunnen maken. Daarvoor was 4.000 euro nodig. Nog geen 30 minuten na het starten van de actie was dat bedrag al gehaald. Inmiddels tikt de teller al 44.000 euro aan.

Lees ook: ‘Opeens besef je: dat zijn Syrische vluchtelingen’

Menselijkheid

„Ik denk dat deze actie bewijst dat menselijkheid nog bestaat", schrijft Gissur op Twitter. De volledige opbrengst gaat naar Abdul en zijn gezin. Volgens Gissur is er voor hen nu eindelijk echt de mogelijkheid te beginnen aan een nieuw en veilig leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Virale foto zorgt voor hulp aan Syrische vluchteling
Sluiten