Alrik de Jong
Alrik de Jong Nieuws 29 sep 2015 / 09:16 uur

Vandaag is rood: Dress Red Day voor het vrouwenhart

Het is vandaag Dress Red Day en dat betekent dat je op zoek moet naar iets roods in je kledingkast. De dag is door de Hartstichting in het leven geroepen om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen.
„Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Signalen dat er iets mis is met hart zijn bij vrouwen vaak minder duidelijk dan bij mannen. Ze worden daardoor sneller over het hoofd gezien of niet op tijd herkend. Hierdoor overlijden nog te veel vrouwen onverwacht. Dat moet veranderen”, aldus de Hartstichting.

#DRESSREDDAY

Dress Red Day is de afsluiting van de maand dat het vrouwenhart centraal staat en is het de bedoeling dat zo veel mogelijk mensen iets roods dragen en de boodschap daarachter verkondigen. De actie slaat aan: #dressredday is trending op Twitter.

https://twitter.com/i/status/648776946176917504

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vandaag is rood: Dress Red Day voor het vrouwenhart
Sluiten