Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 23 sep 2015 / 15:21 uur

Topman Volkswagen pakt biezen om dieselschandaal

Topman Martin Winterkorn van Volkswagen heeft zijn ontslag ingediend wegens het dieselschandaal waar het Duitse autoconcern onder zijn leiding in verzeild is geraakt. Dat maakte de onderneming woensdag bekend.

,,Ik ben geschokt door de gebeurtenissen van de afgelopen dagen”, liet Winterkorn in een verklaring weten. ,,Ik ben verbijsterd dat wangedrag op zo’n grote schaal mogelijk was bij de Volkswagengroep. Als topman neem ik de verantwoordelijkheid.”

Gesjoemel

Volkswagen ligt onder vuur vanwege het gesjoemel met tests op de uitstoot van diesel-auto’s. Verschillende landen onderzoeken de zaak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Topman Volkswagen pakt biezen om dieselschandaal
Sluiten