Carmen Dorlo
Carmen Dorlo Nieuws 20 sep 2015 / 20:35 uur

Tieners kunnen beter liegen dan volwassenen

Tieners zijn de beste leugenaars, aldus onderzoek. Hun leugens worden het minst snel ontdekt omdat ze sneller kunnen denken. Dat meldt Daily Mail.

Lees ook: ‘Ouders liegen eerder tegen zoon dan tegen dochter’

Ongeveer 60 procent van kinderen tussen 13 en 17 jaar oud vertellen tot vijf leugens per dag. Ze worden echter niet snel ontdekt, omdat de frontale kwab in hun brein nog niet is verslechterd en ze daardoor sneller denken.

Makkelijk

,,We hebben gevonden dat liegen makkelijker wordt tijdens de kindertijd, op het makkelijkst is tijdens de jonge tienertijd en verslechterd tijdens het volwassen worden," aldus een van de onderzoekers. De frequenties van leugens vertellen is ook op zijn hoogst tijdens de kindertijd en wordt steeds lager tijdens het volwassen worden.

Lees ook: Zo leert deze vader zijn zoon niet meer te liegen

Er werden verschillende vragen gesteld aan de deelnemers van het onderzoek: van hun favoriete kleur tot hun woonplaats. Tijdens het vragen stellen waren ze gekoppeld aan een computer die hun adem en hartslag bijhield.

Redenen

Gemiddeld vertellen mensen 2.18 leugens per dag. De reden voor leugens is meestal ,,om iemand beter te laten voelen". Ook ,,niet in de problemen komen" en ,,het leven is ingewikkeld" zijn twee veelvoorkomende redenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tieners kunnen beter liegen dan volwassenen
Sluiten