Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Terreurdreigement zorgt voor onrust op Haagse school

Zou jij je kind nog naar school brengen? Ouders van kinderen van basisscholen De Fontein, De Gantel en CBS de Waterlelie in Den Haag zijn ongerust over een mogelijke terroristische dreiging.

Begin augustus postte een persoon die zichzelf Abu Samir AlMaghrebi noemt een dreigende brief met daarop de tekst: „They think they are safe, Islamitic State are everywhere’’ („Ze denken dat ze veilig zijn, Islamitische Staat is overal").

Lees ook: Nederland overlegt over terreurmaatregelen treinen

Bij de brief zat een foto waarop een stukje van De Fontein te zien is. De andere scholen staan vlak in de buurt. De man die de brief verstuurde zou een aanhanger van Islamitische Staat (IS) zijn.

Onderzoek

De politie heeft onderzoek naar de post gedaan. „Er is geen concrete aanwijzing dat deze locatie een potentieel doelwit voor een aanslag zou zijn", reageert een woordvoerder van de politie. Dat staat ook in een brief die de scholen aan de ouders hebben geschreven.

Kind thuis

Een aantal ouders heeft hun zoon of dochter donderdag vanwege de onrust thuis gehouden. „Dat vinden we jammer, want na grondig onderzoek van de politie blijkt dat er geen sprake is van een dreiging. We roepen daarom vooral iedereen op zijn kinderen weer naar school te brengen. De kinderen moeten hier zeker niet de dupe van worden”, zegt Ewald van Vliet, bestuursvoorzitter van de scholengemeenschap waaronder De Fontein valt.

Rond de school is er tijdelijk wel extra beveiliging. Van Vliet: „Dat hebben we vooral gedaan om de ouders gerust te stellen, zodat ze hun kinderen gewoon naar school kunnen brengen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Terreurdreigement zorgt voor onrust op Haagse school
Sluiten