Astrid Ottens
Astrid Ottens Nieuws 19 sep 2015

Syrische vluchteling schiet te hulp in Weert

Een Syrische vluchteling die arts is, is zaterdag te hulp geschoten toen in Weert een man op het Stationsplein onwel was geworden.

Het slachtoffer lag op de grond met al wat mensen en de politie om zich heen, toen iemand snel kwam aangelopen uit de richting van het plaatselijke asielzoekerscentrum. Deze man maakte zich bekend als een arts uit Syrië en vroeg of hij mocht helpen. Op het ‘ja graag’ van de politie begon hij medische vragen te stellen en nam hij de polsslag van het slachtoffer op.

Lees ook: Vluchtelingenbaby stuit op politiemacht bij grens

Inmiddels was ook de ambulance gekomen, die het slachtoffer meenam naar het ziekenhuis. De 48-jarige man uit Weert bleek een epileptische aanval te hebben gehad. Over de identiteit van de Syriër is verder niks bekend, maar de politie heeft hem hartelijk bedankt voor zijn hulp, aldus een woordvoerster.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Syrische vluchteling schiet te hulp in Weert
Sluiten