Rens Oving
Rens Oving Nieuws 14 sep 2015 / 13:47 uur

Stel gaat op wereldreis maar schrobt nu toiletten

Je baan opzeggen en de wereld rondreizen. Veel mensen willen het, steeds meer mensen doen het.

Zoals de Zuid-Afrikaanse twintigers Chanel Cartell en Stevo Dinberger. Het stel besloot zes maanden geleden hun carrière in de reclamewereld voorlopig vaarwel te zeggen en de reis van hun leven te gaan maken.

Lees ook: Maartje (31) is al drie jaar op vakantie

Het bracht hen van Johannesburg naar Scandinavië en via Griekenland in Italië.

Met de prachtigste plaatjes tot gevolg.

Maar de werkelijkheid van zo’n wereldreis blijkt een stuk minder aantrekkelijk dan de zorgvuldig gefilterde foto’s doen vermoeden. Om te overleven moet het stel elk klein baantje aanpakken dat ze kunnen vinden en meestal overleven op niets anders dan crackers met jam.

Na precies een half jaar, en meer dan 25.000 kilometer reizen besloot Chanel een boekje open te doen over de minpunten van een wereldreis.

„Tot nu toe hebben we 135 toiletten geschrobd, 250 kilo koeienpoep verspreid, 2 ton rotsen geschept, 60 meter straat gelegd, 57 bedden opgemaakt en hoeveel wijnglazen we gepoetst hebben kan ik me niet eens meer herinneren. Het is verschrikkelijk hard en vies werk.”

Dat hun vrolijke foto’s en blogs maar een deel van het verhaal vertellen beseft Chanel maar al te goed. „Het ziet eruit alsof we de tijd van ons leven hebben. En begrijp ons niet verkeerd, dat is ook zo. Maar hoewel de laatste maanden absoluut de moeite waard waren, waren ze ook vies en stinkend en moesten we wennen aan een minimale hoeveelheid voedsel.”

Bedenk dus goed waar je aan begint als je weer eens dagdroomt over een wereldreis waar geen einde aan komt. „Een reis als deze is niet voor bangeriken”, waarschuwt Chanel. „Maar tegelijkertijd de beste manier om iets te leren over nederigheid, en hoe je moet leven alsof elke dag je laatste is.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Stel gaat op wereldreis maar schrobt nu toiletten
Sluiten