Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 14 sep 2015 / 13:47 uur

Speciale verf rekent af met stiekeme wildplassers

De gemeente van San Francisco is helemaal klaar met het overlast van wildplassers. Vieze luchtjes bij hoge termperaturen, zeker geen prettig gezicht, en het is vooral heel smerig. Dus hebben ze besloten de stiekeme wildplassers eens aan te pakken, en ze een spreekwoordelijk koekje van eigen deeg te geven.

Speciale verf

De stad is van plan vele geliefde wildplasplekjes te voorzien van een speciale laag verf. Deze verf is niet te zien en valt dus ook niet op. Wanneer de urinestroom in inraking komt met de muur zal het zich een soort van afketsen, waardoor het weer precies terecht komt voor, of zelf op, de voeten van de wildplasser. Door de speciale UV-laag die er in de verf zit zullen er ook geen vlekken achtergelaten worden.

Ontmoedigen

De directeur van de afdeling gemeentewerken, Mohammed Nuru, laat aan SFGate weten dat het op dit moment gaat om een pilot. Momenteel zijn er slechts tien muren al bedekt met de speciale verf, en het is afwachten of het ook daadwerkelijk wildplassers tegenhoudt. “We willen kijken of we mensen kunnen ontmoedigen om de muren onder te plassen. Niemand wil urine ruiken. Dus proberen we San Fransico zo netjes en mooi mogelijk te houden”, aldus Nuru.

Lees ook: Maserati + blik verf = geen goed idee

De Amerikaanse stad kampt al langer met een groot wildplassersprobleem. Al vanaf januari heeft de stad 375 verzoeken binnen gekregen om vieze ondergeplaste muren te schrobben, zo meldt CNN. De oplossing ligt voor San Fransico dus hopelijk in deze muren die gewoon net zo hard weer terugplassen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Speciale verf rekent af met stiekeme wildplassers
Sluiten