Metro
Metro Nieuws 8 sep 2015 / 10:10 uur

‘Seksslavin neemt wraak op IS-commandant’

Een jezidische vrouw die door Islamitische Staat (IS) werd gedwongen tot prostitutie, heeft wraak genomen. De vrouw zou afgelopen zaterdag een commandant van IS hebben vermoord, zo melden Alsumaria News en International Business Times.

IS-commandant Abu Anas zou de vrouw tot seksslavin hebben gemaakt voor zijn strijders. Het is een lot dat veel jezidische vrouwen ten deel valt. De vrouw zag zaterdag echter de mogelijkheid wraak te nemen op Abas. In de stad Mosul slaagde ze erin een wapen in handen te krijgen en de man om te brengen.

Wraakactie

De vrouw zou door de commandant zijn gedwongen met meerdere mannen te trouwen die onder zijn leiding stonden. Ze slaagde er dus in wraak te nemen, maar volgens Russia Today is niet bekend wat er daarna met de vrouw is gebeurd.

Lees ook: ‘IS-strijders met HIV wacht zelfmoordaanslag’

Mosul is al ruim een jaar in handen van IS. In de stad zijn regelmatig markten waar seksslaven worden verkocht. Vorig jaar werden 5.720 jezidi’s omgebracht door IS. Meer dan 3.000 jezidi’s zijn nog in de greep van IS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Seksslavin neemt wraak op IS-commandant’
Sluiten