Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Schokkend: foto aangespoelde vluchteling

Dit heftige beeld gaat de hele wereld over en maakt diepe indruk. Op de foto is een verdronken Syrisch jongetje te zien die aangespoeld is op het strand van de Turkse badplaats Bodrum. Fotografen legden het droevige moment vast dat een Turkse agent het levenloze kinderlichaampje optilt en wegdraagt.

Zes kinderen

Voor de kust van de badplaats kwam een boot met vluchtelingen hevig in de problemen. Volgens het Turkse persbureau Dogan is de boot omgeslagen en zijn minstens elf mensen om het leven gekomen. Naast dit jongetje van drie jaar oud zaten vermoedelijk nog vijf kinderen bij de groep van elf slachtoffers.

Lees ook: ‘Airbnb voor vluchtelingen’ overweldigd door hulp

De Turkse autoriteiten gaan er vanuit dat de boot was vertrokken uit Turkije en Kos als eindbestemming had. Dit Griekse eiland ligt op nog geen vijf kilometer van het Turkse vaste land.

Één van de 2500

Dit jongetje van drie jaar is inmiddels één van de 2500 vluchtelingen uit Afrika en het Midden-Oosten dat dit jaar om het leven is gekomen tijdens de gevaarlijke tocht over de Middellandse Zee. De vluchtelingen wilden Europa bereiken; het in hun ogen beloofde land.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Schokkend: foto aangespoelde vluchteling
Sluiten