Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 3 sep 2015 / 06:35 uur

Schaap draagt na 5 jaar recordhoeveelheid wol

Een schaap dat vermoedelijk al vijf jaar niet was geschoren, is woensdag door een prijswinnende schaapsheerder van zijn 40 kilo wol ontdaan. Het Australische schaap, Chris genaamd, werd woensdag gevonden in de buurt van de Australische hoofdstad Canberra.

De dierenbescherming vreesde voor het leven van het dier. Schapen moeten regelmatig geschoren worden, omdat ze anders allerlei ziektes kunnen krijgen. Chris werd voor de scheerbeurt verdoofd, omdat hij anders door shock zou kunnen overlijden.

Wereldrecord

De meer dan 40 kilogram aan wol die woensdag door schaapsheerder Ian Elkins werd afgeschoren, is een wereldrecord. Eerder stond het record op naam van het Nieuw-Zeelandse schaap Shrek. Dat dier leverde vorig jaar 29 kilo wol op nadat hij zes jaar in het wild had geleefd.

Volgens Elkins was de scheerbeurt een van de grootste uitdagingen in zijn leven. Het kostte hem drie kwartier om de schaap van zijn wol te ontdoen. Een normale scheerbeurt is in drie minuten gepiept.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schaap draagt na 5 jaar recordhoeveelheid wol
Sluiten