Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 14 sep 2015 / 06:02 uur

Ruim een op vier doet of deed het met collega

Aan het werk? Kijk even om je heen naar je collega’s. Lang niet alle verhoudingen tussen hen zullen beperkt blijven tot zakelijk contact. Ruim een op de vier werknemers houdt werk en privé namelijk niet gescheiden. 12 procent, heeft wel eens met een collega gevoosd of seks gehad. Nog eens 15 procent heeft of had een relatie met iemand op de werkvloer. Dat blijkt uit een onderzoek van Jobbird.com.

Flirten oke

Een kleiner deel, 8 procent, houdt het volgens het onderzoek uitsluitend bij flirten op de werkvloer. En met dat flirten is niks mis, volgens flirtcoach Mirjam Wiersma. ,,Het ligt er alleen wel aan hoe”, zegt ze. Zo zou ‘zakelijk flirten’ prima in te zetten zijn om een band op te bouwen, maar romantiek opzoeken op de werkvloer is volgens haar een slecht plan. ,,Zakelijk flirten kan je helpen op het moment dat je als professional succesvol wilt zijn. Je kunt het zien als charmeren en dat maakt samenwerken gemakkelijker. Romantisch flirten heeft een ander doel, een die je op de werkvloer beter kan laten.”

Openheid

Thimo Kooiman van gezondewerkrelatie.nl is het daar mee eens. Toch geraakt door cupido op de werkvloer? Dan raadt hij aan openheid te geven. ,,Liefdesrelaties op het werk kunnen achterdocht en irritatie veroorzaken als de verhoudingen niet transparant zijn.”

Mocht je het je afvragen: een affaire met een collega is volgens de experts nooit een goed idee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Ruim een op vier doet of deed het met collega
Sluiten