Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 14 sep 2015 / 13:47 uur

Roze riksja’s om strijd aan te gaan tegen aanranding

Een speciale roze riksja voor vrouwen moet voorkomen dat zij in de Pakistaanse stad Lahore het slachtoffer worden van aanrandingen en ander seksueel geweld. Zar Aslam, de bedenkster van het speciale vervoersmiddel, werd zelf bijna ontvoerd door een chauffeur en rijdt nu rond met een vrouwvriendelijke riksja, zo schrijft de Pakistaanse krant Dawn vrijdag.

"Ik en mijn collega’s worden lastiggevallen door mannelijke chauffeurs en andere mannen terwijl we wachten op openbaar vervoer”, licht Aslam toe. Seksueel misbruik komt veel voor in Pakistan en de daders komen er vaak mee weg. Sterker nog, de slachtoffers worden vaak gezien als de schuldigen.

https://www.youtube.com/watch?v=EmC-bFP-FA4

De eerste roze riksja, een driewielig karretje dat zich snel en zonder veel problemen door het drukke verkeer van de miljoenenstad beweegt, rijdt nu rond. Er moeten er snel meer volgen, met vrouwen achter het stuur en een verbod op mannelijke passagiers. Aan het einde van het jaar moeten er zeker 25 roze karretjes door Lahore snorren. Bijkomend voordeel is dat het bedrijf vrouwen leert rijden en een baan biedt.

Lees ook: Ophef over naar huis schoolmeisje om outfit

"Een auto kost 300.000 roepie’s (bijna 2800 euro), dus we kunnen dit niet voor elkaar krijgen zonder sponsoring." Aslam liet weten dat de overheid nog niet aan heeft geboden het project te steunen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Roze riksja’s om strijd aan te gaan tegen aanranding
Sluiten