Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 14 sep 2015 / 13:47 uur

Regering Iran verbiedt ‘duivels’ stekeltjeshaar

Kappers in Iran moeten goed uitkijken welk kapsel ze hun klanten aanmeten.

De Iraanse regering heeft namelijk een aantal kapsels verboden. Stekeltjeshaar en kapsels met laagjes zouden aanzetten tot homoseksualiteit en duivelverering, twee dingen die streng verboden zijn in het islamitische land.

Vergunning

“Winkels die toch duivelse kapsels blijven knippen worden hard aangepakt en raken hun vergunning kwijt”, dreigt Mostafa Govahi, het hoofd van de Iraanse kappersbond in The Mirror. “Zolang ik deze rol bekleed, zal ik dit soort slechte Westerse stijlen nooit toestaan.”

Lees ook: Ayatollah: nucleaire wapens Iran zijn ‘mythe’

Verwestering

Er blijven voor de Iraniërs niet veel kapsels meer over, want ook matjes en pony’s zijn niet toegestaan. Tattooshops, zonnebanken en waxsalons moesten eerder al hun deuren sluiten. De overheid probeert met deze regels de verwestering van de samenleving tegen te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Regering Iran verbiedt ‘duivels’ stekeltjeshaar
Sluiten