Ruben Eg
Ruben Eg Nieuws 14 sep 2015 / 13:47 uur

ProRail: sorry en specialisten voor Achterhoekspoor

Spoorbeheerder ProRail is woensdag door het stof gegaan na de aanhoudende problemen op het pas vernieuwde spoor tussen Arnhem en Winterswijk. Reizigers in de Achterhoek kampen al drie dagen op rij met uitvallende treinen door storingen op het traject. Daarnaast zijn er nog altijd problemen op de lijn Zutphen-Winterswijk vanwege blikseminslag van zondag.

„Buitengewoon vervelend en uiterst frustrerend voor reizigers en vervoerders”, excuseert ProRail zich woensdag. Een ‘team van specialisten’ is naar het probleemspoor gestuurd om ‘tot op de bodem’ uit te zoeken wat er mis is en hoe dit zo snel mogelijk kan worden opgelost. „Een van de onderzoeksvragen is bijvoorbeeld of het gebruikte testprogramma afdoende is”, oppert ProRail.

https://twitter.com/Mmart1970/status/638931471357616128

Duur

Op de lijn Arnhem-Winterswijk wordt het treinverkeer ondanks de nog niet verholpen storing inmiddels weer hervat. Dat is tussen Zutphen en Winterwijk echter nog altijd niet het geval. Treinreizigers van Arriva worden met bussen vervoerd. ProRail meldt nog niet te kunnen zeggen hoe lang de ellende aanhoudt zo lang nog niet duidelijk is wat de oorzaak van het probleem is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
ProRail: sorry en specialisten voor Achterhoekspoor
Sluiten