Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 sep 2015 / 12:50 uur

Politie Tilburg neemt bij toeval explosief in beslag

De politie in Tilburg heeft bij toeval een koffertje met een explosief in beslag genomen. Agenten namen vrijdagmiddag de koffer mee bij een huiszoeking. Die doorzoeking deden ze na een arrestatie donderdag van een Tilburger en een man uit Kaatsheuvel. In hun auto werd toen bij een controle een dubbelloops jachtgeweer en diverse munitie gevonden. Een van de mannen had ook amfetamine pillen bij zich.

Explosief

Bij het openmaken van de koffer op zaterdagochtend op het politiebureau werd het mogelijke explosief ontdekt. De agenten vertrouwden het niet en schakelden de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) in. De EOD heeft de koffer meegenomen en maakt het explosief onschadelijk.

De politie wil in verband met het onderzoek niet zeggen wat er precies in de koffer zat. ,,Het was vrijwel zeker een explosief en daarom heeft de EOD het meegenomen. Er zijn foto’s van gemaakt zodat we het met de verdachte kunnen bespreken”, aldus de woordvoerder van de politie.

Omgeving tijdelijk afgezet

De omgeving van het bureau werd even afgezet, maar werd in de loop van de zaterdagmiddag weer vrijgegeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie Tilburg neemt bij toeval explosief in beslag
Sluiten