Puck Roest
Puck Roest Nieuws 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Politie geeft vluchtelingen uitleg over ov-chipkaart

De politie heeft maandag op Amsterdam Centraal gestrande vluchtelingen geholpen op weg richting het aanmeldcentrum in Ter Apel. Agenten hielpen ze aan een treinkaartje en gaven de vluchtelingen uitleg over hoe ze moesten in- en uitchecken. Om het allemaal nog gemakkelijker te maken, werd er een handleiding uitgedeeld.

Volgens Editie NL was het maandag een van de eerste keren dat er een groep vluchtelingen op het station stond. De vluchtelingen moeten zich bij de politie melden en worden geregistreerd. Ze reizen vervolgens door naar Ter Apel, waar het aanmeldcentrum is van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Lees ook: In een week 3100 vluchtelingen naar Nederland

„Iedereen die ik hier sprak, wil zo snel mogelijk naar Ter Apel toe”, aldus de Editie NL-verslaggever. „Ze hebben er vaak al een lange reis op zitten. Ik sprak een gezin dat al 50 dagen onderweg was.” VluchtelingenWerk meldt dat asielzoekers die ergens in Nederland aankomen, meestal door de politie naar Ter Apel worden verwezen. Naast een treinkaartje ontvangen ze dus ook een beschrijving hoe ze in Ter Apel komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Politie geeft vluchtelingen uitleg over ov-chipkaart
Sluiten