Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 14 sep 2015

Pedofiel krijgt na klappen ook 25 jaar cel

Raymond Frolander, een pedoseksueel uit het Amerikaanse Daytona Beach, moet maar liefst 25 jaar de cel in wegens het misbruiken van een 11-jarig jongetje. Dit vonnis kreeg hij donderdag te horen.

Frolander kwam vorig jaar in het nieuws, nadat de vader van het slachtoffer hem betrapte en hem bewusteloos sloeg, om vervolgens de politie te bellen. Na zijn 25 jaar celstraf zal hij met een GPS-zender moeten blijven rondlopen.

Lees ook: Vader doodt pedo die dochtertje filmde

De vader van het jongetje pakte zijn buurjongen Frolander in juli 2014 hard aan toen hij hem betrapte op het seksueel misbruiken van zijn zoontje. Hij sloeg de toen 18-jarige verdachte net zo lang tot deze het bewustzijn verloor en belde toen het alarmnummer. "Stuur een ambulance, hij zal er één nodig hebben," zei de woedende vader destijds in het telefoongesprek.

De vader is overigens niet aangeklaagd wegens de klappen die hij uitdeelde. De politiechef van Daytona Beach stelde dat de man zich als een vader gedroeg. "Ik zie als politieman én als vader geen enkele reden waarom we de vader moeten aanklagen".

Lees ook: Pedo heeft afspraak met 11-jarige, blijkt boze vader

Het slachtoffertje bleek al drie jaar misbruikt te worden door Frolander.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Pedofiel krijgt na klappen ook 25 jaar cel
Sluiten