Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 19 sep 2015 / 08:34 uur

Pedo Benno L. woont 100 meter van kinderdagverblijf

Hij werd in 2011 veroordeeld tot zes jaar cel wegens ontucht met 39 minderjarigen en het vervaardigen van kinderporno. Pedoseksueel Benno L. is na zijn definitieve vrijlating, begin september, echter neergestreken in een buurt in Duitsland waar het barst van de kinderen. Reclassering Nederland staat machteloos en kan niets doen, zo meldt De Telegraaf.

Kinderdagverblijf

L. woont momenteel zo’n honderd meter van een kinderdagverblijf en recht tegenover een wooncomplex met jonge gezinnen. ,,In heel veel straten wonen zedendelinquenten en overvallers. Daar verander je niets aan”, stelt Hanneke de Korte, woordvoerster van Reclassering Nederland. ,,Zo kunnen we ook niet voorkomen dat pedofielen voor het hek van een speeltuin gaan staan.”

Lees ook: Benno L. vertrekt uit Leiden

De veroordeelde pedoseksueel had in het verleden een zwemschool in Vught. Hij misbruikte vooral verstandelijk gehandicapte meisjes die bij hem op les zaten. Op die manier wilde hij de kans op ontdekking zo klein mogelijk houden. De ex-zedendelinquent kwam in juni 2013 vervroegd vrij. Na zijn definitieve vrijlating in september verhuisde de Brabander naar Duitsland.

Reageer op artikel:
Pedo Benno L. woont 100 meter van kinderdagverblijf
Sluiten