Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 1 sep 2015 / 12:35 uur

Paus: Priesters mogen abortus vergeven

Tijdens het komende Heilig Jaar mogen alle priesters vrouwen die een abortus hebben ondergaan formeel gaan vergeven. Dat heeft paus Franciscus besloten, zo blijkt uit een brief die het Vaticaan dinsdag publiceerde.

Lees ook: Franciscus: Nog vier of vijf jaar paus

Daarin beschrijft de kerkelijk leider hoe vrouwen die een vrucht hebben laten weghalen, worden geconfronteerd met ,,een morele lijdensweg”. Daarnaast schrijft hij dat hij veel vrouwen ontmoet heeft die ,,een litteken op hun hart” dragen door de pijnlijke beslissing die zij hebben moeten nemen.

Grote zonde

De uitspraak van de paus is opvallend, omdat abortus een grote zonde is in de leer van de Rooms-Katholieke kerk. Vrouwen die abortus laten plegen worden automatisch geëxcommuniceerd. Ze kunnen normaal gesproken formeel alleen worden vergeven door de hoogste biechtvader van een bisdom of een christelijke missionaris.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Paus: Priesters mogen abortus vergeven
Sluiten