Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 30 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Overleden zoontje (6) schrijft briefje aan ouders

Het is het ergste wat een moeder kan overkomen; het verliezen van een kind. De Amerikaanse Amber Shoemaker gebeurde het helaas. Afgelopen vrijdag verloor ze haar 6-jarige zoontje aan een herseninfectie.

Na het grote verlies in het ziekenhuis van Atlanta vertrokken de ouders naar huis om kleren voor hun zoontje Leland uit te zoeken waarin hij begraven kon worden. Eenmaal thuis deden ze een bijzondere ontdekking.

Lees ook: Man doet ring om bij onverwachts overleden vriendin

Hartverscheurend

Op tafel lag een hartverscheurend briefje van hun zoontje. Daarop stond geschreven: „Nog steeds bij jullie. Bedankt, mam en pap. Liefs en vaarwel." Het briefje plaatste moeder Amber op een Facebookpagina gewijd aan Leland. Bij de foto schrijft ze: „Vanaf dag één bleek hoe slim hij was. Hij kende zijn ABC, kleuren, vormen, getallen en wel twintig woorden toen hij pas 1 jaar oud was."

This is Amber. This will be my only post on here for awhile. I was over protective of Leland and tried my best to keep…

Gepostet von The Leland Shoemake Foundation am Montag, 28. September 2015

In shock

Aan ABC News vertelt de moeder geschokt te zijn geweest toen ze het briefje aantroffen. „We barsten in tranen uit toen we het zagen. Hij was geweldig bij leven en is dat nog steeds na zijn overlijden.” Het jochie was geïnfecteerd met amoeben, ofwel parasieten.

Lees ook: Meisjes knippen lokken af voor overleden klasgenoot

Verder schrijft Amber: „Hij was onze kleine ‘nerd’ en dat vonden we geweldig aan hem. Hij hield van het kijken naar het Geschiedeniskanaal, Weerkanaal, documentaires en alles met geschiedenis. Hij hield van schepen zoals de Titanic en was geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog."

Ze eindigt haar brief met: „We zullen altijd van je blijven houden, Leland. Sleep tight and don’t let the bed bugs bite!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Overleden zoontje (6) schrijft briefje aan ouders
Sluiten