Rens Oving
Rens Oving Nieuws 14 sep 2015 / 13:47 uur

Op Réunion spoelen meer mogelijke stukken MH370 aan

Het begon met een deel van een vleugel, maar daarna spoelden ook nog een koffer en plastic flesjes uit China en Indonesië aan. Meer dan een jaar nadat vlucht MH370 van de radar is verdwenen, lijken de wrakstukken hun weg naar het Franse Réunion, stipjes in de Indische Oceaan ten oosten van Madagaskar, gevonden te hebben.

Lees ook: Mogelijk wrakstuk van verdwenen MH370 aangespoeld

Woensdag werd de vleugel ontdekt, de dagen daarna bleven spullen opduiken op de stranden van het kleine eilandje.

De Franse, Maleisische en Australische autoriteiten zijn zeer voorzichtig in hun conclusies, maar de vondsten wijzen erop dat ze wel degelijk van het mysterieuze verdwenen vliegtuig afkomstig zijn.

Vooral het deel van de vleugel is een belangrijke aanwijzing. Het wrakstuk is volgens Maleisische en Australische onderzoekers, die zich naar het eiland hebben gesneld, afkomstig van een Boeing 777. Omdat MH370 de enige vermiste Boeing 777 ter wereld is, lijkt de kans zeer groot dat het daadwerkelijk om een deel van het vliegtuig gaat. Ook de kleur komt overeen met het vermiste vliegtuig.

Lees ook: Vlucht MH370 al een jaar spoorloos

Wat er precies gebeurde met vlucht MH370, blijft een raadsel. Naar het vliegtuig wordt al meer dan een jaar gezocht. Vooral in de oceaan, ten westen van Australië, waar voor het laatst een noodsignaal zou zijn gehoord.

Wetenschappers hadden al berekend dat het Franse eiland Réunion een plek is waar wrakstukken aan konden spoelen. De overblijfselen van het vliegtuig zijn door wind en stroming meer dan 4000 kilometer meegevoerd naar de andere kant van de Indische Oceaan.

University of Western Australia

De kans dat de plek waar het vliegtuig neerstortte nu ook gevonden wordt, is met de vondst van de wrakstukken niet veel groter geworden. Het mogelijke verspreidingsgebied is zo ontzettend groot, dat er eigenlijk niets uit af te leiden valt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Op Réunion spoelen meer mogelijke stukken MH370 aan
Sluiten