Alrik de Jong
Alrik de Jong Nieuws 21 sep 2015

Ook Tilburg krijgt noodopvang voor vluchtelingen

Tilburg krijgt een noodopvanglocatie voor vierhonderd asielzoekers. De gemeente schrijft maandag op haar website dat zij worden opgevangen in voormalig woonzorgcentrum Jozefzorg aan de Kruisvaardersstraat. De opvang is voor maximaal drie jaar, aldus de gemeente Tilburg.

De stad kijkt ook of het mogelijk is om vanaf 2018 een echt asielzoekerscentrum te vestigen. Dit op verzoek van het Rijk en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Jozefzorg komt daarvoor niet in aanmerking.

Lees ook: Nét op tijd 2000 slaapplekken voor vluchtelingen

Met de noodopvang wijkt de stad tijdelijk af van het bestemmingsplan. ,,Tilburg is een humane en gastvrije stad die staat voor een sociaal asielbeleid en een stad die zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt”, schrijft de gemeente verder. Omwonenden worden nog uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ook Tilburg krijgt noodopvang voor vluchtelingen
Sluiten