Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 14 sep 2015 / 13:47 uur

Ooit een giraffe met een gebroken nek gezien?

In Tanzania is een giraffe gespot met een doorzettingsvermogen waar je u tegen zegt. De giraffe weet namelijk al vijf jaar lang te overleven in het wild met, jawel, een gebroken nek.

Normaal vallen zwaargewonde dieren ten prooi aan de jagende dieren, maar deze bikkel wist dus te overleven. De natuurfotograaf Mark Drysdale was op tocht door Serengeti, het natuurpark van Tanzania, toen hij het arme dier spotte: “Ik heb nog nooit zoiets gezien. Maar de andere giraffen doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. En hij lijkt er zelf ook vrede mee te hebben.”

Lees ook: Babygiraf eerste dag buiten, belandt in water

Vechten voor de liefde

De gids die mee op pad was vertelde de fotograaf dat de giraffe zijn nek vijf jaar geleden heeft gebroken door te vechten voor de liefde. Om indruk te maken op dames giraffen ging hij in gevecht met andere mannelijke langnekken. Tijdens giraffegevechten duwen de ruziezoekers hun nekken tegen elkaar, zodat ze elkaar opzij kunnen duwen. Helaas kende dit gevecht een trieste afloop voor deze verliezer en kon hij niet met opgeheven hoofd het strijdtoneel verlaten.

https://www.youtube.com/watch?v=XYFhvEzX6W0

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ooit een giraffe met een gebroken nek gezien?
Sluiten