Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 16 sep 2015 / 19:35 uur

Obama nodigt ‘bommenmaker’ Ahmed uit in Witte Huis

Mensen steunen massaal de onterecht gearresteerde Ahmed Mohamed uit de Verenigde Staten. De 14-jarige jongen werd door zijn leraren verdacht van het maken van een bom, toen hij met een zelfgebouwde klok naar school kwam. De politie arresteerde hem en voerde hem af naar het politiebureau. Nu mag de jongen een bezoekje te brengen aan het Witte Huis. President Obama nodigde hem uit.

„Toffe klok, Ahmed!" zegt de president op Twitter. „Breng je ‘m langs in het Witte Huis? Meer kinderen zoals jij moeten aangemoedigd worden om zich te interesseren in de wetenschap. Dat is wat Amerika zo goed maakt!"

Klok, of bom?

De jongen bouwde zelf een digitale klok en nam deze vervolgens mee naar school om hem aan zijn Techniek-leraar te laten zien. Dit liep iets anders dan gepland. De klok werd namelijk door de leraren aangezien voor bom en dus werd de politie ingeschakeld. Zonder dat Ahmed het doorhad werd hij ineens gearresteerd.

Lees ook: Ahmed (14) neemt bom mee naar school, blijkt klok

De jongen werd verhoord op het politiebureau om vervolgens weer vrijgelaten te worden. Sindsdien dragen velen via Twitter hun steun uit met de hashtag #IstandwithAhmed, ofwel ‘Ik sta achter Ahmed’. De school wordt beschuldigd van racisme en islamofobie. Mensen menen dat de jongen voor bommaker aangezien werd door zijn islamitische achtergrond en Arabische naam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Obama nodigt ‘bommenmaker’ Ahmed uit in Witte Huis
Sluiten