Ruben Eg
Ruben Eg Nieuws 14 sep 2015 / 13:47 uur

Nepalezen hielden elkaar vast tijdens nieuwe beving

In Nepal brak de paniek onmiddellijk uit toen het land dinsdag getroffen werd door een nieuwe, zware aardbeving. „Iedereen rende naar buiten en hield elkaar vast”, beschrijft de Nederlander Albert de Haan van hulporganisatie Cordaid de situatie in de hoofdstad Kathmandu. „Er volgden twee sterke naschokken in het uur na de beving. Uit angst blijven mensen nu op straat.”

Tientallen mensen kwamen om het leven bij de beving van 7.3 op de Schaal van Richter. De schok was slechts iets zwakker dan de verwoestende beving die het land 2,5 week nagenoeg geheel in puin legde. Het dodental van het natuurgeweld in Nepal nadert inmiddels de duizend, melden de autoriteiten.

Lees ook: Nederland schiet Nepal met bijna 28 miljoen te hulp

Epicentrum

Het epicentrum lag ditmaal bij Namche Bazaar, een toeristenplaatsje nabij de Mount Everest ten noorden Kathmandu. De schok van 25 april lag ten westen van de hoofdstad.

Lex Kassenberg van hulporganisatie CARE bevond zich dinsdag juist in het eerste rampgebied. „Ironisch genoeg lag dat nu het verst weg van het epicentrum”, zegt hij. „Maar het was behoorlijk aan het beven en bewegen onder mijn voeten.”

Vast

Karin Hulshof van Unicef kon ternauwernood het gebouw uitkomen waar zij zich in bevond tijdens de schok. Zij meldt dat anderen er niet zo gelukkig vanaf kwamen. „Sommige hulpverleners zitten vast. Mensen zijn enorm geschrokken en blijven allemaal buiten.”

Lees ook: Zeker 980 gewonden bij nieuwe aardbeving Nepal

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nepalezen hielden elkaar vast tijdens nieuwe beving
Sluiten