Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 14 sep 2015

Moordende blanke agent eerder in opspraak

De voormalig agent die onlangs de ongewapende Walter Scott dood schoot, is eerder onderwerp geweest van een onderzoek naar het gebruik van buitensporig geweld. De politie gaat dit incident opnieuw onderzoeken.

Lees ook: Amerikaanse agent vervolgd om moord op zwarte man

Stroomstootwapen

Er werd in 2013 ook een aanklacht ingediend tegen Slager, omdat hij een stroomstootwapen gebruikt zou hebben tegen een zwarte man die geen verdachte was. Het voorval zou bij deze man thuis hebben plaatsgevonden. Nadien werd het slachtoffer gearresteerd wegens verzet tegen arrestatie.

Video

Ook in de nieuwe zaak speelt het stroomstootwapen van Slager een rol. De doodgeschoten Scott zou dit van hem hebben willen afpakken. De maker van de beruchte video, waarin te zien is dat Slager acht keer op de ongewapende Scott schiet, zegt dat het geluid van een taser te horen is. Volgens hem had de agent de situatie onder controle tot Scott wegrende.

Lees ook: Moordende blanke agent kan de doodstraf krijgen

Hij noemt het goed dat de inmiddels ontslagen agent wordt aangeklaagd wegens moord. "Er waren andere manieren om Scott te arresteren. Dit was niet de goede manier".

https://www.youtube.com/watch?v=VQgjAY-Mm8s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Moordende blanke agent eerder in opspraak
Sluiten