Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 8 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Moeder en kind (3) moeten huis uit voor asielzoekers

Een Belgische moeder die met haar dochter uit huis is gezet om plaats te maken voor drie Syrische vluchtelingen, heeft haar frustratie geuit op Facebook. De vrouw moest een haar toegewezen noodwoning in Oostmalle uit en zit nu in een ,,vies, klein studiootje”. Dat meldt Gazet van Antwerpen.

Noodwoning

An Neve (32) kreeg van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) een noodwoning toegewezen waar ze met haar 3,5 jaar oude dochter Robine terecht kon. ,,Zo’n noodwoning is voor maximaal 3 maanden”, laat ze weten via Facebook. ,,Ik daar op 3 juli naartoe. Verhuizen, kuisen, Robine uitleggen dat het maar voor even is… Vijf weken later vrijdagnamiddag telefoon. ‘Je moet er vanmiddag uit want er komen 3 asielzoekers. Brussel heeft dat beslist’”, zo schrijft ze.

Lees ook: ‘Verhuur je woning aan asielzoekers’

De 32-jarige moeder laat in haar verhaal wel weten dat OCMW al had aangegeven dat de woning in principe bedoeld is voor vluchtelingen. Toch begrijpt de vrouw niet dat ze in juli de woning nog toegewezen heeft gekregen. Ze is verbolgen over het feit dat de vluchtelingen voorrang krijgen. ,,Moraal van het verhaal? Ik als Belg, moeder en kind wordt in het slechtste onderkomen dat ze hebben ondergebracht. Ik moest al mijn spullen verhuizen voor die paar weken, maar in dat gebouw met studio’s heeft geen één van de asielzoekers zijn zak met kleren moeten verhuizen om mij met mijn kind een leefbare studio te geven.”

Asielzoekers gaan voor

Neve stelt dat in haar studio nauwelijks sprake is van een badkamer en dat het te vies voor woorden is. Meer dan twee bedjes heeft ze niet. ,,In dat gebouw zitten allemaal gerenoveerde studio’s met aparte slaapkamers, deftig in orde. Maar daar zitten al asielzoekers in”, spuwt ze haar gal.

Neve stelt niet boos te zijn op het OCMW, maar op Brussel. ,,Had ons in het huis gelaten voor die paar weken en had die 3 asielzoekers in de studio gelegd met extra matras voor die paar weken. Die mensen zijn al blij met een slaapplaats”, concludeert ze.

De post van Neve krijgt in België heel wat aandacht. Haar bericht op Facebook is al ruim 6.500 keer gedeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Moeder en kind (3) moeten huis uit voor asielzoekers
Sluiten